Wednesday, 28 December 2011

Budak Technician

Budak Technician


Foto Seksi Artis Popular Indonesia Nikita Willy Tersebar

Posted: 26 Dec 2011 10:01 PM PST

FOTO peribadi artis kembali beredar. Kali ini, Nikita Willy yang jadi mangsanya. Gambar-gambar Nikita sexy hot yang dianggap nakal ini tengah ramai dibicarakan. Saya peribadi tidak habis pikir. Seorang artis cantik, comel, mulus, berwajah teduh, berani berbogel di sebuah pesta clubbing. Jujur saya jadi berfikir semula. Well, entah siapa yang pertama menyebut gambar-gambar nakal. Kalau menurut kami, di foto tersebut Nikita hanya sedang menikmati party, seperti umumnya remaja seusianya.

Sebuah foto seksi mirip Nikita Willy yang sedang mandi pun jadi perbincangan. Foto tersebut menggambarkan Nikita yang sedang mandi di sebuah pancuran. Nampak seksi karena pakaian yang seharusnya menutupi dadanya terbuka oleh kucuran air, dan ditahan oleh kedua tangannya.


Namun hingga kini, belum ada pernyataan resmi dari pihak Nikita Willy menanggapi video sekaligus foto tersebut, antara asli atau sekedar orang yang mirip saja.

Nikita Willy adalah artis remaja berbakat, yang sempat dikabarkan dekat dengan penyanyi pendatang baru, Adhareza. Selain berlakon di sinetron dan skrin lebar, Nikita sendiri juga mendalami dunia suara, dengan mengeluarkan single Aku Tetap Menanti.

sumber : gosipselebritis

(18sx) 5 Gaya Seks Yang Sangat Menjadi Pilihan Wanita

Posted: 26 Dec 2011 09:12 PM PST
Pada umumnya, terdapat banyak posisi bercinta yang boleh anda aplikasikan dengan si dia, namun setiap posisi bercinta ini mempunyai tingkat kepuasan yang berbeza-beza. Kerap sekali setiap pasangan mengubah kedudukannya ketika ingin mencapai kepuasan tertinggi, namun adakah anda telah mengetahui kedudukan bercinta yang disukai oleh para wanita agar mendapatkan kepuasan tertinggi secara bersama-sama.

Tidak hanya sekadar mencapai kepuasan tertinggi, namun kedudukan bercinta ini cukup mempengaruhi mood akan berhubungan intim. Lantas bagaima caranya mencapai hal tersebut? Ini adalah kedudukan-kedudukan bercinta yang pada umumnya disukai oleh para wanita, seperti yang dilansir Self Gwoth.

1. Misionaris

Misionaris merupakan salah satu posisi bercinta yang kegemaran serta sering dilakukan walaupun banyak yang bilang kalau posisi ini termasuk kedudukan yang terlalu biasa. Pada kedudukan ini, umumnya para wanita dapat merasakan ghairah yang luar biasa. Adapun beberapa perkara yang boleh wanita lakukan ketika sedang menggunakan kedudukan ini, beberapa perkara ini adalah menyentuh rambut pasangan ataupun bahagian tubuh yang lain. Agar dapat memaksimumkan kedudukan ini, wanita boleh mengangkat kedua-dua kaki hingga boleh mengunci pinggang pasangan anda.

2. C.A.T

CAT (Coital Alignment Technique) adalah posisi mubaligh yang telah terubah suai. Dalam Journal of Sex and Marital Therapy menjelaskan bahawa dengan kedudukan CAT ini sangat membolehkan serta meningkatkan para wanita agar dapat meraih orgasme. CAT boleh anda lakukan dengan cara mengangkat tubuh pasangan anda sedikit lebih ke atas sehingga tulas pubisnya menyentuh kawasan klitoris anda.

Dr. Joy Davidson selaku Sex Therapist menjelaskan bahawa "Ketika melakukan posisi bercinta ini, pasangan tidak menekan anda terlalu dalam, sehingga dia boleh lebih bergerak berirama. Dengan cara ini, klitoris wanita lebih terstimulasi secara konsisten."

3. Berdiri

Melakukan hubungan intim dengan kedudukan berdiri ini diperlukan koordinasi yang baik antara kekuatan dengan keseimbangan tubuh. Teknik ini sebaiknya dilakukan ketika anda dengan pasangan melakukan seks spontan dan quickie. Saat melakukan posisi ini, anda boleh berdiri dengan bersandar tembok mahupun sisi katil. Posisi ini membolehkan pasangan melakukan penetrasi lebih dalam serta boleh membuat anda mencapai kepuasan yang tertinggi [orgasme]

4. Spooning

Spooning merupakan salah satu posisi bercinta yang paling membolehkan para wanita mendapatkan orgasmenya. Menurut kajian, 95% wanita yang mendapat stimulasi klitoris boleh mendapatkan orgasmenya. Teknik ini boleh anda lakukan dengan cara berbaring membelakangi pasangan anda dan memeluknya dari belakang.

5. Women On Top

Posisi bercinta ini merupakan kebalikan dari kedudukan mubaligh. Menurut pakar seks dan percintaan Michael Webb menjelaskan bahawa kedudukan inilah yang paling boleh membuat wanita mencapai orgasmenya. Teknik ini membuat wanita jadi lebih mudah mengawal G-spotnya dan mengetahui gerakan apa yang harus dilakukan untuk mencapai klimaks saat bercinta dengan kedudukan tersebut.


credit : infospecial

6 Langkah Atasi Kulit Yang Terbakar Matahari

Posted: 26 Dec 2011 09:06 PM PST


Bukan jenis yang takut akan cahaya matahari? Bersyukurlah kerana sebahagian lelaki suka akan keceriaan anda. Tetapi tetap saja, problem kulit kerana terbakar oleh sinar matahari harus diatasi.

Setelah berada lama di bawah terik sinar matahari kulit akan terasa pedih, kemerahan dan cenderung gatal. Padahal saat beraktiviti di bawahnya, kita cenderung tak merasakan apa-apa.

Cara mengatasi kulit yang terbakar sinar matahari, seperti berikut:


Sejukkan
Yang perlu anda lakukan pertama kali adalah mandi air sejuk, bila perlu Berendamlah beberapa minit sehingga bahagian kulit dalam anda juga merasa sejuk. Elakkan menggosok atau memberus tubuh, terutama di bahagian yang terasa sakit. Mandi sahaja dengan menggunakan sabun yang menyejukkan dan lembut, sabun bayi misalnya. Menggaru, memberus dan menggosok akan semakin memperparah rasa sakit dan pengelupasan kulit.


Lembapkan

Pakailah pelembab dengan jumlah yang jauh lebih banyak dari biasanya. Ulangi setiap 2-3 jam sekali, sehingga kulit tetap terjaga kelembabannya. Lotion yang mengandungi aloe vera atau susu adalah yang terbaik dalam melembabkan kulit.


Minum air mineral dengan cukup

Bila rawatan dari luar sudah anda lakukan, jangan lupa imbangi dengan rawatan dari dalam. Lembapkan kulit dengan minum air mineral yang cukup. Jangan sampai anda merasa haus atau dehidrasi, kerana minum air minimum 8-10 gelas setiap hari boleh membantu memenuhi keperluan tubuh, termasuk menjaga kelembapan kulit.


Jangan digaru

Elakkan menggaru bahagian yang gatal, akan sapukan lotion pelembab bila memang terasa sangat gatal. Menggaruk akan menimbulkan luka dan tercalar, yang boleh jadi akan membekas pada kulit anda, atau boleh menyebabkan luka semakin besar bahkan jangkitan.


Jangan dikelupas

Anda mungkin pernah melihat juga bahagian kulit yang kelihatan kering dan mengelupas selepas terbakar sinar matahari kan? Nah, biasanya selalu sahaja muncul rasa ingin mengelupasnya. Tahan dan jangan biasakan diri mengelupas kulit dengan sengaja, biarkan agar terkelupas sendiri tepat pada saat kulit baru sudah siap menggantikan yang lama.


Pakai sunblock dengan SPF tinggi

Nah, bila anda sudah tahu bagaimana mengatasi kulit yang terbakar sinar matahari, jangan lupa juga melakukan pencegahan dengan menggunakan sunblock ber-SPF tinggi. Untuk kegiatan outdoor pilih sunblock dengan SPF 50 yang diaplikasikan 2-3 jam sekali agar kulit tetap dilindungi

credit to infospecial

Rebecca Black Paling Popular di Youtube 2011

Posted: 26 Dec 2011 07:22 PM PST


Meski banyak yang mengkritik bahkan menghina, penyanyi sensasi Rebecca Black berjaya menjadi video yang paling banyak dilihat di Youtube pada tahun 2011.

Video lain yang paling banyak dilihat antara lain memaparkan binatang, bayi yang bercakap, dan bintang pop Michael Bolton.

Perhitungan video yang paling popular di Youtube tersebut, dikira berdasarkan jumlah orang terbanyak yang melihat sesuatu video dari total video yang berjumlah lebih dari 1 bilion yang dimuat naik di laman web milik Google tersebut.

Video Friday Nyanyian Rebecca Black
sumber : youtube/infospecial

3 Bintang Ternama Korea Tersenarai 100 Wanita Paling Cantik 2011

Posted: 26 Dec 2011 06:40 PM PST


Infospesial telah melaporkan, Laman Entertainment TC Candler telah memilih 100 orang tercantik dan kali ini terangkum dalam 100 Most Beautiful Faces 2011. Acara tersebut dibuat secara tahunan sejak 1990 dan kini telah memasuki kesempatan yang ke-22.

100 wajah tercantik ini memaparkan para wanita yang berasal dari pelbagai latar belakang dan juga populariti dari seluruh negara.TC Candler melakukan yang terbaik untuk mengenali kecantikan ideal yang moden, di mana mereka mahal berjuta-juta masukkan setiap tahun untuk menentukan Top 100 wajah yang cantik.

Penghargaan ini tidak hanya soal populariti tetapi juga kehormatan, elegan, kelas dan pelbagai pertimbangan lain soal kecantikan.

List yang dibuat pun telah dilihat sebanyak 25 juta kali dan merangkumi 20 buah negara berbeza. 3 orang bintang Korea iaitu Song Hye Gyo, Go Ara dan Jessica masuk dalam list nombor 5, 12 dan 45.


5. Song Hye GyoArtis sekaligus model ini berjaya masuk dalam senarai list untuk kedua kalinya. Berhasil naik 13 mata dari kemunculan pertamanya tahun lalu. Ia telah menjadi salah satu legenda kecantikan dunia dan kami berfikir bahawa ia layak untuk meraikan dengan seluruh dunia.


12. Go AraArtis dan model berusia 21 tahun ini telah masuk dalam list nombor 12, dan kami yakin ia masih boleh bertahan dalam jangka masa yang lama.
 
 
 45. Jessica Jung
 

Seorang bintang kelahiran Korea - Amerika, penyanyi, dancer artis dan juga model. Jessica juga satu daripada sembilan member girlband terkemuka Korea SNSD, di mana ia berkedudukan sebagai salah satu vokalis utama.

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Pusat Pendidikan Al-Amin Berhad (PPAA)

Posted: 26 Dec 2011 06:26 PM PST

http://3.bp.blogspot.com/--sfTiYHpnn4/TvfTBG3dlKI/AAAAAAAADBo/2odlBTGaO3o/s1600/Jawatan%2BKosong%2BPusat%2BPendidikan%2BAl-Amin%2BBerhad.png


Kami mengalu-alukan calon Pegawai Sumber Manusia yang berperibadi muslim/muslimah, berdedikasi dan komited untuk menjadi sebahagian dari warga kami.

1. Pegawai Tadbir & Sumber Manusia

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
PERMOHONAN SECARA ONLINE

Tarikh Tutup Permohonan Pada 31 Disember 2011

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Malaysia Airlines System (MAS)

Posted: 26 Dec 2011 06:25 PM PST

http://1.bp.blogspot.com/-HFh5axU7d2Q/Tvfvq9hEIJI/AAAAAAAADB0/X9mADkGo44Q/s1600/Jawatan%2BKosong%2BMalaysia%2BAirlines%2BSystems%2B%2528MAS%2529.jpg


Malaysia Airlines' Malaysia Contact Centre (MYCC) invites applications from suitable candidates as part timers to work from anywhere or even at home. The part-timers will complement the present Contact Centre team members working at MYCC.

Through our Call Centre Transformation programme (CCTP) initiatives, we have built the necessary foundation and capability to support agents working from anywhere. Attractive remuneration package awaits.

All applications will be screened and shortlisted candidates will subsequently undergo formal training to be a part-time MYCC Contact Centre agent. The trainings will be conducted in-house by our qualified Trainers.

DOWNLOAD JOBS REQUIREMENTS
DOWNLOAD APPLICATION FORM

How to Apply:-
Please fill up the attached application form and email to recruitment@malaysiaairlines.com or mycc.parttimer@malaysiaairlines.com.

For further Information
Please call us at 03-7863 4180 (Pn Azlina), 03-7863 2322 (Pn Hajar), 03-7863 4178 (Pn Maizon), 03-7863 4183 (Pn. Cek) and 03-7863 2617 (Pn Latipah) during office hours from 8.30am to 5.30pm (except lunch time from 1.00pm to 2.00pm).

Only successful candidates will be notified.

Closing Date: 15 January 2012

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN)

Posted: 26 Dec 2011 06:20 PM PST

http://3.bp.blogspot.com/-4yaIVSKPAoM/TvND0kVnenI/AAAAAAAADAA/k4cVkAjk800/s1600/Jawatan%2BKosong%2BSuruhanjaya%2BPerkhidmatan%2BAir%2BNegara%2B%2528SPAN%2529.jpg

Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) merupakan badan kawal selia industri perkhidmatan air dan pembentung negara bagi semenanjung Malaysia dan Wilayah Persekutuan Labuan. Suruhanjaya ini beroperasi di bawah rangka kerja undang-undang yang terkandung dalam Akta Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara 2006 Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (Akta 654) dan Akta Industri Perkhidmatan Air 2006 (Akta 655). Kami sedang mencari individu yang dinamik dan memiliki keazaman yang tinggi untuk menyertai kami untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:

1. KETUA, BAHAGIAN PERLESENAN DAN TARFI
2. EKSEKUTIF KANAN, PERLESENAN DAN TARIF

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
Calon-calon yang dipelawa menghantar permohonan melalui pos/emel dengan resume yang lengkap dan menyatakan gaji sekarang dan yang dipohon beserta dengan sekeping gambar berukuran passport (t.d.) sebelum 31 Disember 2011 ke alamat berikut:

KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF
Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN)
Aras Bawah & Aras 1, Prima Avenue 7, Blok 3510
Jalan Teknokrat 6
63000 Cyberjaya

U.P: Pengarah, Bahagian Hal Ehwal Korporat

Emel: recruitment@span.gov.my

Tarikh Tutup Permohonan Pada 31 Disember 2011

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)

Posted: 26 Dec 2011 06:20 PM PST

http://3.bp.blogspot.com/-fAAxl6HA1Pg/TvND09ma_ZI/AAAAAAAADAI/3pyIZdde0U4/s1600/Jawatan%2BKosong%2BUniversiti%2BTun%2BHussein%2BOnn%2BMalaysia%2B%2528UTHM%2529.gif

Pusat Sukan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) mempelawa calon-calon warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang sukan yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan Jurulatih Sambilan Sukan secara KONTRAK seperti berikut :

1. Bola Tampar
2. Futsal
3. Hoki
4. Rowing
5. Kayak
6. Bola Baling
7. Ragbi
8. Bola Sepak
9. Bola Jaring
10. Tenpin Boling
11. Taekwondo WTF
12. Taekwondo ITF
13. Bola Keranjang
14. Ping Pong
15. Badminton
16. Olahraga
17. Sofbol
18. Tenis
19. Boling Padang
20. Catur
21. Sepak Takraw
22. Pencak Silat

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
MUAT TURUN BORANG PERMOHONAN

Cara Memohon:-
1. Sila lampirkan salinan sijil-sijil berkaitan yang telah disahkan oleh majikan ataupun mana-mana pihak yang berkenaan.

2. Borang yang telah lengkap diisi bolehlah terus dihantar atau poskan kepada :

Bahagian Pembangunan Dan Galakan Sukan Dan Rekreasi
Pusat Sukan
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia
86400 Parit Raja Batu Pahat Johor.

Tel : 07-4537489/7486
Email : nasyrah@uthm.edu.my

Tarikh Tutup Permohonan Pada 9 Januari 2012

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Akademi Sains Malaysia

Posted: 26 Dec 2011 06:18 PM PST

http://1.bp.blogspot.com/-isen4xfjWHU/TvPn1eH24dI/AAAAAAAADAc/5GI9aKPWCOk/s1600/Jawatan%2BKosong%2BAkademi%2BSains%2BMalaysia.gif

The Academy of Sciences Malaysia invites Malaysians to apply for the following post:

1. ASSISTANT ADMINISTRATIVE OFFICER (N27)

CLICK HERE TO JOBS REQUIREMENTS

How to Apply:-
In addition to basic salary, appropriate allowances will also be paid. Those interested please reply by sending a letter or fax to the following address enclosing copies of your recent photo, certificates, biodata and relevant details of working experiences.

Send your application to:

Chief Executive Officer
Academy of Sciences Malaysia
902-4, Jalan Tun Ismail
50480 Kuala Lumpur

Tel: 03-26949898 Fax: 03-26945858
Email: admin@akademisains.gov.my

Closing Date: 6 January 2012

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Lembaga Tabung Haji (TH)

Posted: 26 Dec 2011 06:17 PM PST

http://4.bp.blogspot.com/-dtjX8ZZBdTI/TvPn17vTnAI/AAAAAAAADBA/cxrIEBDthuI/s1600/Jawatan%2BKosong%2BLembaga%2BTabung%2BHaji%2B%2528TH%2529.jpg

Seiring dengan visi dan misi TH, permohonan adalah dibuka kepada warganegara Malaysia (ISLAM) yang berkelayakan bagi mengisi jawatan seperti berikut;-

1. Receptionist

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
1. Pemohon-pemohon yang berminat boleh menghantar 'resume' yang lengkap beserta dokumen-dokumen seperti berikut:-

a) Satu resume untuk satu jawatan yang dipohon
b) Salinan sijil-sijil akademik dan sijil-sijil lain yang berkaitan
c) Sekeping gambar terkini berukuran pasport
d) Menulis nama jawatan yang dipohon pada 'resume' dan sampul surat selewat-lewatnya sebelum atau pada hari Jumaat, 6 Januari 2012, jam 5.00 petang ke:-

Bahagian Pengurusan Sumber Manusia,
Lantai 27, Lembaga Tabung Haji,
201 Jalan Tun Razak,
Peti Surat 11025,
50400 KUALA LUMPUR


Tarikh Tutup Permohonan Pada 6 Januari 2012

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM)

Posted: 26 Dec 2011 06:16 PM PST

http://3.bp.blogspot.com/-U32FF85Nmnk/TvPn2Fd57yI/AAAAAAAADBI/Yrdb7Zfz3gY/s1600/Jawatan%2BKosong%2BSuruhanjaya%2BKomunikasi%2BDan%2BMultimedia%2BMalaysia%2B%2528SKMM%2529.png

Within a conducive and nurturing environment they see their ideas come to life. This has made the Malaysian Communications and Multimedia Commission (SKMM) what it is today - a model regulator in the field of technological convergence.

To continue driving Malaysia's Communications and Multimedia industry into the future, we need you and your ideas. Be part of the team that will lead Malaysia into the forefront of technology and innovation.

1. Deputy/Assistant Director, Infrastructure Development & Standard Division
2. Deputy Director, Special Project Department
3. Deputy Director, Research Policy and Development (Mobile Services & Others) Dept
4. Director/Deputy Director, Broadband Management Division
5. Assistant Director, Radio Spectrum Assignment Department
6. Assistant Director, Program Management and Coordination Department
7. Assistant Director,Enforcement and Investigation Department
8. Assistant Director, Numbering Management Department
9. Assistant Executive, Finance and Administration Division

CLICK HERE TO JOBS REQUIREMENTS AND APPLY ONLINE

Closing Date: 25 Dec 2011 - 19 Jan 2012

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Kolej Islam Sains & Teknologi (KIST)

Posted: 26 Dec 2011 06:14 PM PST

http://1.bp.blogspot.com/-KU4qgZHeR6U/TvPn1mTd8zI/AAAAAAAADA4/YW7WBaEMtOA/s1600/Jawatan%2BKosong%2BKolej%2BIslam%2BSains%2B%2526%2BTeknologi%2B%2528KIST%2529.png

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan serta berdedikasi dan berminat untuk bekerja dalam pasukan kami dalam memohon jawatan seperti berikut:

1. Eksekutif Grafik
2. Editor
3. Server Administration
4. Pensyarah Pra- Sekolah
5. Eksekutif Pemasaran

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
a) Pemohon boleh mendapatkan borang permohonan perjawatan di ;-
- Kampus Utama Ibnu Sina, Bachok, Kelantan.
- Kolej Islam Sains dan Teknologi cawangan Terengganu.
- emel :
a. mohd.hr.kgh@kist.edu.my
b. norazwani.hr.kgh@edu.my
c. suryani.hr.kgh@edu.my

b) Bagi pemohon yang tinggal berjauhan dan berminat mengisi kekosongan jawatan tersebut, pemohon boleh mendapatkan borang permohonan dengan menghantar sampul surat beralamat sendiri, bersaiz A4 bersetem RM1.00 dan wang pos atas nama KOLEJ ISLAM SAINS DAN TEKNOLOGI berjumlah RM5.00 untuk bayaran wang proses.

c) Borang permohonan yang telah lengkap diisi berserta sijil-sijil yang disahkan hendaklah dihantar ke alamat :-

Bahagian Sumber Manusia
KIST Group Holdings Sdn.Bhd.
Wisma KIST, Lot 500, Taman Permai Demit, Kubang Kerian,
16150 Kota Bharu, Kelantan.

Telefon: 09 รข€" 7666420/ 422

Tarikh Tutup Permohonan Pada 31 Disember 2011

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Felda Holdings Berhad

Posted: 26 Dec 2011 06:13 PM PST

http://4.bp.blogspot.com/-s-ZtH-4eFec/TvPn1Rw5c0I/AAAAAAAADAk/4xTTOMbmeB0/s1600/Jawatan%2BKosong%2BFELDA%2BHoldings%2BBHD.jpeg

Our foray into global ventures and our drive to establish an international presence offer a vast platform of career opportunities to talented and dynamic individuals who seek to stretch their potential within a challenging and stimulating environment. Our commitment to providing our human capital exposure gives employees a wide range of knowledge and experiences for a fulfilling career.

We look for outstanding individuals from diverse backgrounds with passion for taking on challenges. If that's you, then come join our highly integrated and forward thinking organisation.

1. MANAGER (EXTERNAL COMMUNICATIONS)
2. EXECUTIVE / SENIOR EXECUTIVE STRATEGY & BUSINESS PLANNING

DOWNLOAD JOBS REQUIREMENTS & APPLY ONLINE

Closing Date: 31 Dec 2011 - 6 Jan 2011

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC)

Posted: 26 Dec 2011 06:12 PM PST

http://2.bp.blogspot.com/-0si-NHZ8cLQ/TvPoBC6UCDI/AAAAAAAADBc/94FkZ8zPHyU/s1600/Jawatan%2BKosong%2BSuruhanjaya%2BSekuriti%2BMalaysia%2B%2528SC%2529.gif

The Securities Commission Malaysia (SC) is a statutory body set up to regulate and develop the Malaysian capital market. Our vision is to develop a quality, vibrant capital market for both issuers and investors. We seek talented and highly motivated professionals to join us in enhancing gate-keeping, supervision and enforcement within a strong regulatory framework. If you are an outstanding individual wanting a career that will allow you to develop and challenge your experience, skills and competence, the SC offers positions with genuine responsibilities, exceptional exposure and wide opportunities for career growth. Innovative, dedicated and dynamic Malaysians are invited to apply for the following positions:

1. Assistant Manager/Manager Equities
2. Senior Manager Managed Investment Schemes
3. Assistant Manager/Manager Managed Investment Schemes
4. Senior Executive Managed Investment Schemes

CLICK HERE TO JOBS REQUIREMENTS
CLICK HERE TO APPLY ONLINE

How to Apply:-
Qualified candidates are invited to submit the SC online recruitment application form which could be accessed via this link https://careersatsc.seccom.com.my/career/. Please also attach scanned copies of resume/CV with your relevant certificates and transcripts when submitting application. The duly completed application will be reviewed and only candidates who meet the recruitment criteria will be notified.

Closing Date: 9 January 2012

Iklan Jawatan Kosong 2011 - SEGi Training Centre

Posted: 26 Dec 2011 06:09 PM PST

http://4.bp.blogspot.com/-hQhVv4hh3fo/TvHBzCYICMI/AAAAAAAAC_Y/6I2CZy2-VvY/s1600/Jawatan%2BKosong%2BSEGi%2BTraining%2BCentre.jpeg
SEGi Training Centre yang beroperasi di Pulau Indah, Selangor, mempunyai reputasi yang cemerlang dalam melahirkan tenaga kerja yang mahir dan berjaya dalam kerjaya yang diceburi.

Calon-calon yang berminat dan berkelayakan adalah dipelawa untuk membina kerjaya bersama Kumpulan Pendidikan SEGi sebagai Guru bagi subjek berikut:

1. Guru
- Bahasa Melayu
- Bahasa Inggeris
- Matematik
- Sains
- Sejarah
- Bahasa Mandarin/Bahasa Arab
- Pendidikan Islam
- Pendidikan Moral

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
Calon yang berminat dipelawa memohon melalui email ke nicolewong@segi.edu.my / joycelim@segi.edu.my atau melalui pos ke alamat yang tertera di bawah. Sila sertakan CV lengkap, menyatakan gaji yang dipohon dan gaji semasa bersama-sama gambar bersaiz passport.

Bahagian Sumber Manusia
SEGi Training Centre
Block A, South City Plaza, Persiaran Serdang Perdana
43300 Seri Kembangan, Selangor

Tarikh Tutup Permohonan Pada 31 Disember 2011

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Orang Kampung Holdings (M) Sdn Bhd

Posted: 26 Dec 2011 06:08 PM PST

http://4.bp.blogspot.com/-p-EaYWULhcw/TvHIdXMjmzI/AAAAAAAAC_0/OyW7YED5ovY/s1600/Jawatan%2BKosong%2BOrang%2BKampung%2BHoldings%2B%2528M%2529%2BSdn%2BBhd.png

OK Group adalah merupakan syarikat pengilang minuman, ubatan berasaskan herba dan pemasaran yang beroperasi di Melaka. Bersesuaian dengan perkembangan syarikat, kami mempelawa calon-calon yang berwawasan dan berkelayakan untuk memenuhi jawatan-jawatan berikut:

1. Pengurus Kanan Operasi
2. Eksekutif Pemasaran
3. Eksekutif AKaun
4. Eksekutif Produk
5. Eksekutif Merchandising
6. Eksekutif PEngeluaran
7. Eksekutif E - Marketing
8. Designer
9. Pelatih Pengurusan
10. Penyelia Jualan - RSS
11. Pembantu Merchandising
12. Penyelia Pengeluaran
13. Inspektor QC

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

Cara Memohon:-
Calon yang berminat sila hantar resume lengkap ke alamat di bawah melalui pos atau hadir sendiri ke alamat :

Orang Kampung Holdings (M) Sdn. Bhd.
No 3 & 5, Jalan Seri Emas 4, Tmn Seri Teluk Mas, 75460 Melaka


atau Email : okhsb@orangkampung.com

atau hubungi talian 06-2617081 / 06-2617018(Pn. Fazilah / Pn. Asiah) untuk sebarang pertanyaan.

Tarikh Tutup Permohonan Pada 31hb Disember 2011

Iklan Jawatan Kosong 2011 - CIMB Bank Berhad

Posted: 26 Dec 2011 06:07 PM PST

http://2.bp.blogspot.com/-ipu2JCNQBFs/TvHBy2qruJI/AAAAAAAAC_Q/jIhZDwrwDU4/s1600/Jawatan%2BKosong%2BCIMB%2BBank%2BBerhad.jpg
As the group continues to evolve and expand, so too does its spirit, adventure and opportunities for staff. The possibilities are endless. CIMB Bank Group invites interested applicants to fill in the following position:-

1. Account Manager – Developer Relationship Management
2. Account Manager – Mortgage Sales Team
3. Business Relationship Manager
4. Credit Card Advisor
5. Mortgage Advisor
6. Negotiator – Collection Officer
7. Personal Financial Consultant
8. Personal Loan Advisor (Awam-i)
9. Preferred Relationship Manager
10. Premier Card Advisor
11. Relationship Manager (Preferred)
12. Small Medium Enterprise (SME) Advisor
13. SME Relationship Manager
14. Team Sales Manager – Credit Card
15. Team Sales Manager – Mortgage
16. Team Sales Manager – Personal Loan Advisor
17. Team Sales Manager – SME

DOWNLOAD JOBS REQUIREMENTS AND ONLINE APPLICATION

Closing Date: 31 Disember 2011

Iklan Jawatan Kosong 2011 - Jabatan Kerja Raya Negeri Sarawak (JKR)

Posted: 26 Dec 2011 06:06 PM PST

http://4.bp.blogspot.com/-Jjjzg9vaftY/TvHByBAQjTI/AAAAAAAAC-s/WO5K1HGSPjU/s1600/Jawatan%2BKosong%2BJabatan%2BKerja%2BRaya%2BNegeri%2BSarawak%2B%2528JKR%2529.jpg 

Jabatan Kerja Raya Sarawak is looking for committed, suitably qualified, dynamic and self-driven candidates with relevant working experiences to take up the following positions on contract basis:

1. Engineers Grade J41/J44/J48/J52/J54
2. Architects Grade J41/J44/J48/J52/J54
3. Quantity Surveyors Grade J41/J44/J48/J52/J54
4. Accountants Grade W41/W44/W48/W52/W54
5. Administrators Grade N41/N44/N48/N52/N54

CLICK HERE TO JOBS REQUIREMENTS

How to Apply:-
Interesteed candidates are invited to submit their applications together with their detailed resumes, current and expected salary, copies of certificates and relevant documents with one recent passport size photo (N.R.) to the following address. ONLY shortlisted candidates will be notified for interviews and all submitted documents are not returnable.

Human Resource Unit,
IbuPejabat JKR,
Tingkat 18th, WismaSaberkas,
JalanTunAbang Haji Openg,
93582 Kuching,
Sarawak


Please also e-mail your application to jkrhr@sarawak.gov.my

Closing Date: 15 January 2012

Safee Sudah Ada Pelan Sendiri

Posted: 26 Dec 2011 05:25 PM PST

SAFEE mahu terus memberi komitmen bersama Pelita Jaya buat masa ini.PENYERANG berbisa Harimau Malaya, Safee Sali tidak mahu cepat melatah di sebalik kemelut yang melanda Liga Super Indonesia (ISL) dan Liga Premier Indonesia (IPL) ketika ini.

Sejak minggu lalu, pelbagai khabar angin yang melanda bekas penyerang Selangor itu yang dilaporkan terdesak untuk mencari majikan baharu ekoran status ISL yang dikatakan tidak diiktiraf oleh Persekutuan Bola Sepak Antarangsa (FIFA).

Namun kapten Pelita Jaya ini tetap serius untuk menumpukan fokus bersama kelab yang disertainya itu sejak Februari lalu.

Bagi Safee, masalah pentabdiran Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (PSSI) - badan yang bertanggungjawab mengendali ISL langsung tidak bermain di fikirannya, sebaliknya dia berharap kemelut itu dapat diselesaikan dalam masa terdekat.

"Sehingga kini, saya masih menghormati kontrak bersama Pelita Jaya yang akan berakhir pada 31 Januari depan.

"Baru-baru ini, pihak Pelita Jaya telah mengemukakan kontrak selama tiga tahun (kepada saya), tetapi saya perlu meneliti tawaran tersebut memandangkan ia (kontrak baharu) agak lama.

"Jika bersesuaian dengan kontrak, saya mahu lagi beraksi untuk mengetuai Pelita Jaya bagi memburu gelaran juara ISL," katanya pada sidang akhbar di Garden, The Curve Mutiara Damansara petang semalam.

Berhubung kemelut yang melanda PSSI, sekiranya Safee menandatangani kontrak baharu bersama Pelita Jaya, masa depan pemain berusia 28 tahun itu masih terselamat sekalipun FIFA meletakkan status haram terhadap ISL, IPL mahupun PSSI.

Ini kerana Safee masih boleh 'ditukarkan' kepada kelab Australia, Brisbane Roar FC atau sebuah kelab Belgium yang dipegang oleh pemilik Pelita Jaya, Bakrie Group yang dimiliki Dermawan Bakrie.

Selain itu, Pelita Jaya juga masih boleh beraksi secara jemputan dalam mana-mana liga yang diiktiraf FIFA di rantau Asia Tenggara jika PSSI diharamkan.

Sementara itu, pengurus peribadi Safee, Zakaria Ab. Rahim berkata, beliau sudah mengadakan perbincangan dengan pihak pengurusan Pelita Jaya bagi membincangkan masa depan peledak berbisa Harimau Malaya itu.

Jelas Zakaria, beliau bersama Safee perlu merujuk kandungan kontrak yang diterima sebelum bersetuju untuk melanjutkan kontrak bersama Pelita Jaya.

Dalam masa yang sama, Zakaria turut membayangkan kepada mana-mana pasukan tempatan yang berhajat untuk 'merantai' penyerang kelahiran Kajang itu supaya menawarkan kontrak yang sewajarnya.

Ini kerana menurutnya, meskipun Safee mahu menumpukan karier di luar negara dalam tempoh lima tahun lagi, tidak mustahil pemain itu akan kembali beraksi dalam Liga Malaysia (Liga-M) sekiranya mendapat tawaran menarik. (kosmo)

Skuad Harimau : Mendaki Puncak Kemasyhuran 2011

Posted: 26 Dec 2011 05:22 PM PST

IBU EMAS... Skuad Harimau Muda meraikan kejayaan muncul juara acara bola sepak pada Sukan SEA di Jakarta, Indonesia bulan lalu.TAHUN 2011 kini hanya menghitung detik-detik terakhir sebelum melabuhkan tirainya beberapa hari sahaja lagi.

Sepanjang tahun ini, pelbagai suka duka mewarnai skuad bola sepak negara yang dilihat berada di landasan yang tepat untuk kembali dimartabatkan di pentas antarabangsa terutama di Asia Tenggara.

Sedar atau tidak, perjalanan gemilang 'adik dan abang' - skuad Harimau Muda dan Harimau Malaya sepanjang tahun ini bukannya tercipta sebegitu sahaja.

Sebaliknya, ia mengambil masa sejak bertahun lagi dan ia jelas terbukti apabila semakin ramai peminat semakin membanjiri stadium dan mula mengenali nama-nama pemain tempatan, selain berbangga menyarung jersi kebangsaan tidak kira tempat dan waktu ketika ini.

Paling jelas, semakin ramai yang 'pantang dicuit' terutamanya jika pihak media 'mengusik' pasukan kesayangan mereka yang tewas mengejut dalam perlawanan tertentu.

Percaya atau tidak, ia memang satu perkara yang positif dan cukup membanggakan sebenarnya kerana menjadi petanda yang cukup jelas betapa pasukan negara kini kembali bertakhta di hati peminat.

SKUAD HARIMAU MUDA

MENGIMBAU semula warna-warni kejayaan Harimau Muda sepanjang tahun ini, pastinya kemilau emas temasya Sukan SEA yang berjaya dipertahankan di Jakarta, Indonesia November lepas tercatat sebagai kejayaan yang paling membanggakan bagi tahun 2011.

Tanyalah sesiapa sahaja, mungkin tidak ramai yang seberani pengendali Harimau Muda, Ong Kim Swee yang sanggup bertindak 'kamikaze' sebaik mengambil alih 'baton' daripada Datuk K. Rajagobal yang berjaya menamatkan kemarau emas selama 20 tahun di Vientiane, Laos pada dua tahun lepas.

Ternyata, kejayaan menggenggam ibu segala emas di depan jutaan penyokong fanatik Indonesia di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta sememangnya berbaloi meskipun terpaksa ditentukan oleh sepakan penalti, tambahan pula sentimen 'bencikan Malaysia' yang cukup membara di negara itu sejak bertahun lamanya.

Pengalaman terpaksa 'diarak dengan cukup terhormat' dengan menaiki Barracuda pastinya berbekas di hati barisan pemain muda negara terutamanya 'Kapten Marvel', Baddrol Bakhtiar yang pernah berdepan pengalaman yang sama dengan skuad senior pada aksi final Piala AFF Suzuki tahun lalu.

Malah, kata-kata azimat Kim Swee yang tidak mahu anak-anak buahnya diperbudakkan sebegitu sahaja menjadi 'tonik' yang cukup berkesan buat pasukan negara yang pada mulanya dilihat agak meragukan apabila sekadar mencatatkan keputusan seri tanpa jaringan dalam aksi pembuka tirai menentang Singapura sebelum itu, rekod yang paling buruk buat Harimau Muda dalam aksi pembukaan temasya Sukan SEA sejak 2001.

Untuk rekod, skuad negara yang tidak pernah gagal mencatatkan kemenangan sulung dalam setiap aksi kumpulan temasya Sukan SEA sejak sedekad lalu.

Pada temasya Sukan SEA di Kuala Lumpur pada 2001, Malaysia menewaskan Brunei 5-0, sementara membelasah Kemboja 8-1 dan 5-0 pada temasya 2003 dan 2005.

Malaysia juga menang 4-0 ke atas Laos pada aksi pembuka tirai temasya Sukan SEA di Korat pada 2007 sebelum membelasah Timor-Leste 11-0 di Laos dua tahun lepas.

PENGALAMAN BERHARGA... Skuad Harimau Malaya diberi peluang mengadakan aksi persahabatan dengan kelab gergasi England, Liverpool di Stadium Nasional, Bukit Jalil Julai lalu.


Begitupun kali ini, Kim Swee dan anak-anak buahnya tidak lagi menoleh ke belakang apabila kembali bangkit menewaskan Thailand (2-1), Kemboja (3-1) dan Indonesia (1-0) sebelum menjinakkan Myanmar dengan gol tunggal Ahmad Fakri Saarani pada separuh akhir.

"Sultan kamu tidak dihormati, maruah ahli keluarga kamu dipijak-pijak. Jika kita tewas malam ini, bermakna kita bersetuju dengan tindakan rakyat Indonesia."

Demikian lebih kurang bunyinya cabaran yang disuarakan Kim Swee yang jelas disambut anak-anak buahnya dengan penuh sifat 'kejantanan' di pentas final.

Menginjak usia 41 tahun pada 11 Disember lepas, pengendali kelahiran Melaka itu kini tidak ubah bagaikan selebriti apabila cukup dikenali ramai termasuk anak-anak kecil.

Bijak berdepan media serta memiliki karisma sebagai pemimpin, ada usikan nakal daripada pemerhati bola sepak yang berasakan Kim Swee wajar dianugerahkan gelaran Datuk.

Enggan mendabik dada terlalu awal, Kim Swee sebaliknya mahu keikhlasannya mengemudi Harimau Muda tidak disalah-ertikan mana-mana pihak.

"Saya bukan bekerja untuk mengejar pangkat. Saya ikhlas bekerja dan jangan panggil saya Datuk, segan saya," katanya kepada Kosmo! baru-baru ini.

Apa yang pasti, kejayaan Harimau Muda di Jakarta dilihat menutup terus 'mulut' pengkritik yang sebelum ini memperlekehkan usaha anak-anak buah Kim Swee 'berguru' di Slovakia termasuk menyertai kejohanan jemputan Piala VFF di Vietnam awal Oktober lalu.

Lebih manis, skuad kendalian Kim Swee juga menutup tirai 2011 dengan penuh bergaya sepanjang menjalani latihan di Australia baru-baru ini apabila menewaskan Sydney FC 3-0 serta kembali bangkit membelasah Central Coast Mariners 4-1 selepas dijinakkan pasukan yang sama dengan keputusan 0-1 sebelum itu.

Begitupun, 'langit tidak selalunya cerah'. Kecemerlangan anak buah Kim Swee yang cemerlang di temasya Sukan SEA begitupun sedikit 'tercalar' apabila masih belum dapat mencatatkan sebarang kemenangan bagi aksi kelayakan Kumpulan C temasya Olimpik Zon Asia setakat ini.

Selepas berjaya membenam Pakistan dan Lubnan pada dua pusingan terdahulu, impian Harimau Muda sebagai pasukan tunggal dari Asia Tenggara yang layak ke pusingan akhir kelayakan ternyata belum cukup untuk menghadirkan gerun di hati Gergasi Asia, Jepun apabila tewas 0-2 dalam aksi pertama kumpulan.

Kepadatan jadual perlawanan yang selang dua sehari daripada aksi final Sukan SEA ternyata menjejaskan prestasi Harimau Muda yang terpaksa akur apabila tewas 0-2 kepada Syria selepas itu.

Paling memeritkan, mereka seolah-olah belajar erti sebenar bola sepak apabila dijinakkan Bahrain dengan keputusan 2-3 meskipun selesa mendahului dua gol sebelum itu, satu keputusan yang cukup 'pelik bin ajaib' dan sukar diterima.

Yang pasti, 'arang yang tercalit' di muka setiap pemain Harimau Muda harus segera ditebus apabila kembali membuat perhitungan dengan ketiga-tiga pasukan itu awal tahun depan.

Tunjukkan kepada mereka kekalahan kita tempoh hari hanyalah gara-gara faktor keletihan.

Dalam masa sama, pengalaman beraksi selama empat musim di Liga Singapura bermula Februari tahun depan juga dilihat sebagai medan terbaik membentuk perancangan jangka panjang bagi menghadapi temasya Sukan SEA di Myanmar (2013) dan juga Sukan Asia di Korea Selatan pada 2014 nanti.

SKUAD HARIMAU MALAYA
LANGKAH hebat skuad senior pada tahun ini tidak serancak 'adik' mereka - Harimau Muda setelah ditunjukkan jalan keluar daripada aksi kelayakan Piala Dunia 2014 pada Julai lalu.

Membuka tirai 2011 dengan memegang reputasi selaku juara Piala AFF Suzuki setelah membenam Indonesia dengan agregat 4-2 tahun lepas, kegagalan Harimau Malaya untuk mara lebih jauh pada saingan itu mula menerbitkan 'kata-kata sumbang' pemerhati bola sepak yang mempersoalkan kredibiliti Rajagobal termasuk mendesak jurulatih itu meletakkan jawatan.

Mungkin, kejayaan pada Sukan SEA dan Piala AFF sebelum ini disifatkan hadir 'terlalu awal' buat Rajagobal yang begitupun tidak mudah melatah dengan provokasi negatif sedemikian.

Memulakan aksi tahun ini dengan cukup cemerlang apabila menewaskan Hong Kong 2-0 sebelum seri 1-1 dengan kelab Perancis, Etoile FC bagi aksi persahabatan, detik cemas Harimau Malaya bermula apabila terikat dengan agregat 4-4 dengan pasukan China Taipei pada aksi pertama kelayakan Piala Dunia 2014 pada Jun lalu.

Terlebih dahulu menang 2-1 di tempat sendiri, Harimau Malaya tiba-tiba dikejutkan dengan kekalahan 2-3 di tempat lawan, namun masih terselamat daripada ditunjukkan jalan keluar lebih awal apabila layak ke pusingan kedua hasil peraturan gol di tempat lawan.

'Malapetaka' pasukan negara akhirnya dijelmakan seteru utama, Singapura yang menewaskan Malaysia dengan agregat 4-6 pada pusingan kedua pada Julai lepas.

Apa tidaknya, jutaan peminat fanatik bola sepak tempatan pasti belum dapat melupakan kekalahan memilukan itu menerusi enam gol jaringan Alexandar Duric (dua gol), Qiu Li, Mustafic Fahrudin, Shahril Ishak dan Shi Jia Yi.

Kekok beraksi di atas padang tiruan juga ternyata menyaksikan benteng pertahanan negara begitu rapuh apabila tewas 3-5 di Stadium Jalan Besar sebelum sekadar seri 1-1 di Stadium Nasional, Bukit Jalil.

Ada yang beranggapan betapa Harimau Malaya masih dibuai mimpi indah sehingga 'terlupa' misi sebenar untuk beraksi lebih jauh pada saingan Piala Dunia 2014 apabila berpeluang berdepan gergasi Liga Perdana England menentang Arsenal dan Liverpool pada aksi Pra-Jelajah Asia di bulan yang sama. Mereka tewas 0-4 dan 3-6 dalam kedua-dua perlawanan itu.

Rentetan kekalahan Harimau Malaya di pentas antarabangsa juga tidak berakhir di situ apabila dibelasah 0-5 oleh Australia sebelum seri 1-1 dan tewas 2-3 kepada India dalam siri perlawanan persahabatan selepas itu.

'Mendung tidak bererti hujan', kesungguhan Rajagobal mengadakan banyak perlawanan persahabatan berstatus A sepanjang tahun ini sebenarnya wajar dipuji dan ternyata berbaloi apabila melonjak tujuh anak tangga ke tangga ke-155 berdasarkan ranking terkini yang dikeluarkan FIFA pertengahan Disember lalu.

Biarpun masih terlalu jauh dengan pencapaian terbaik negara yang pernah menduduki ranking ke-75 dunia pada tahun 1993, sekurang-kurangnya ia menunjukkan kita masih antara pencabar utama di peringkat Asia Tenggara.

"Daripada awal, saya telah katakan bahawa layak atau tidak ke pusingan ketiga Piala Dunia, perancangan pasukan tetap perlu diteruskan mengikut sasaran utama kita layak ke pusingan akhir Piala Asia.

"Tetapi ramai yang tidak faham. Siapa yang mahukan kekalahan. Jangan buat rumusan hanya berdasarkan satu perlawanan.

"Kita baru mahu bangkit selepas menang Sukan SEA 2009 dan Piala Suzuki AFF 2010. Kita kena terima hakikat, kita perlu naik dari satu peringkat ke satu peringkat," jelas Rajagobal sebelum ini.

Biarpun ramai menganggap skuad kebangsaan terlepas enam aksi kompetitif setelah gagal layak ke pusingan ketiga Kelayakan Piala Dunia 2014, perkara itu perlu dilihat daripada sudut positif sebagai persiapan mempertahankan Piala AFF Suzuki tahun depan. -kosmo-

Selangor Sedia Terima Safee Kembali

Posted: 26 Dec 2011 05:15 PM PST

SAFEE pernah menyarung jersi Selangor selama enam musim bermula 2006."Kecil tapak tangan, nyiru kami tadahkan." Demikian respons Selangor andai penyerang sensasi Harimau Malaya itu mahu kembali semula ke pangkuan Gergasi Merah bagi mengharungi saingan Liga Malaysia (Liga-M) musim depan.

Masa depan penyerang kelab Pelita Jaya itu kini menimbulkan tanda tanya dalam kalangan pemerhati bola sepak tempatan, lantaran dikhabarkan tidak dibenarkan mewakili skuad kebangsaan jika benar saingan Liga Super Indonesia (ISL) diharamkan oleh Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA).

Selain dikatakan bakal berpatah balik ke Liga-M, Safee juga dikaitkan dengan penghijrahan ke Liga Belgium dan Liga Australia bagi menyelamatkan kariernya sekiranya isu tersebut gagal diselesaikan oleh Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (PSSI) dalam tempoh terdekat.

Pengendali baharu Selangor, Irfan Bakti Abu Salim memberitahu, sebagai jurulatih, beliau sentiasa mengagumi kelebihan yang dimiliki Safee terutamanya ketajaman penyudah penyerang kelahiran Kajang itu dalam merobek gol lawan.

"Siapa yang tidak berkenan dengan Safee, dia memang seorang pemain yang hebat.

"Jika dia mahu kembali beraksi bersama Selangor, sudah tentu saya merupakan individu yang paling gembira menantikan kepulangannya," katanya kepada Kosmo! semalam.

Terdahulu, Safee bersama pengurus peribadinya, Zakaria Abdul Rahim mengadakan sidang akhbar khas mengenai masa depannya bersama Pelita Jaya di Garden, The Curve Mutiara Damansara petang semalam.

Sebelum berhijrah ke Pelita Jaya pada 14 Februari lalu, Safee juga pernah mewakili Kuala Lumpur dan Sarawak sebelum menyarung jersi Selangor selama enam musim bermula 2006.

Begitupun, Irfan Bakti berkata, Safee perlu menunggu 'lampu hijau' sekurang-kurangnya sehingga pintu pendaftaran pemain dibuka semula pada 6 April tahun depan jika benar-benar berhajat kembali semula ke pangkuan Gergasi Merah.

"Pintu pendaftaran pemain sudah pun ditutup baru-baru ini, jadi mahu tidak mahu Safee mungkin terpaksa menunggu lama jika berminat untuk kembali semula bersama Selangor.

"Bagi saya, pintu sentiasa terbuka buatnya, apa pun saya menyerahkan perkara itu kepada pihak pengurusan untuk membuat sebarang keputusan," katanya.

Selangor yang akan melayan cabaran pasukan UiTM bagi aksi pra-musim di Shah Alam malam ini ketika ini memiliki jentera serangan yang berwibawa seperti Amirulhadi Zainal, Safiq Rahim dan kapten, Amri Yahyah.

Juara Piala Malaysia sebanyak 32 kali itu juga berjaya mengikat penyerang import baharu dari Congo, Lelo Mbele yang kredibilitinya begitupun sedikit meragukan kerana dikatakan tidak cergas sepenuhnya gara-gara baru pulih daripada pembedahan lutut akibat kecederaan sebelum ini. (kosmo)

Lelaki Magnet Kembali Beraksi

Posted: 26 Dec 2011 05:13 PM PST

KOK THAI membuat demonstrasi melumurkan serpihan kaca tajam tanpa sebarang luka pada kulit kepalanya di Ipoh semalam.IPOH – Setelah lebih setahun menyepi, Tan Kok Thai, 72, warga emas yang memiliki kuasa magnet sehingga dapat melekatkan pelbagai objek di badannya sejak tahun 2002 kini kembali.

Dia yang berasal dari Gunung Rapat di sini mendakwa mempunyai keistimewaan terbaharu apabila kulit tubuhnya tidak lut apabila dilumur dengan serpihan kaca tajam.

"Dahulu, saya pernah dicabar seorang lelaki dari India agar mempelbagaikan kemahiran selain hanya melekatkan pelbagai objek pada badan.

"Baru-baru ini, saya cuba melumurkan badan dengan serpihan kaca tajam dan nyata ia langsung tidak melukakan kulit saya," katanya ketika mengunjungi pejabat Kosmo! di sini semalam.

Serentak dengan itu, katanya, dia membuat keputusan untuk menarik balik hasratnya untuk bersara seperti mana yang dibuatnya pada Julai tahun lalu demi untuk berbakti kepada masyarakat.

"Kenangan mengadakan persembahan amal membantu mengutip derma bagi pertubuhan anak yatim dan miskin sentiasa mengusik perasaan saya.

"Sekarang saya bersedia mempamerkan keistimewaan saya semula bagi membantu golongan memerlukan selagi hayat masih ada," katanya. (kosmo)

Harga Barang Murah Jadi Tarikan

Posted: 26 Dec 2011 05:05 PM PST

ORANG ramai kelihatan menaiki sampan menyeberangi Sungai Golok untuk membeli-belah di Pekan Mundok, Thailand semalam.RANTAU PANJANG – Kegilaan orang ramai untuk membeli-belah di Pekan Mundok, Thailand dengan menyeberangi Sungai Golok bagai tidak berpenghujung apabila mereka terus mengunjunginya semalam walaupun amaran nyawa mereka mungkin tergadai didedahkan media semalam.

Orang ramai termasuk ibu bapa yang mengendong atau mendukung kanak-kanak kecil dilihat bertali arus menyeberangi Sungai Golok dari pangkalan haram Bukit Lata di sini dengan menaiki sampan tidak berlesen dan tanpa jaket keselamatan.

Tinjauan Kosmo! dari pukul 12 tengah hari hingga 3 petang semalam menyaksikan ribuan penduduk tempatan dan pelancong luar Kelantan menyeberangi sungai pada kelebaran kira-kira 80 meter itu dengan sampan yang sarat dengan muatan termasuk basikal, periuk dan pinggan mangkuk yang dibeli dari pekan itu.

Rata-rata pengunjung yang ditemui mengakui tindakan mereka itu berbahaya namun kerana ghairah untuk membeli barangan pada harga yang amat murah di situ membuatkan mereka melupakan risiko yang ditanggung jika berlaku kejadian tidak diingini.

Seorang pengunjung dari Tanah Merah yang hanya mahu dikenali sebagai Eri, 39, berkata, harga barangan yang amat murah menjadi tarikan utama orang ramai ke Pekan Mundok.

"Kalau beli seluar jean yang berharga RM60 di tempat lain, di sana boleh dapat RM28 sahaja. Begitu juga tilam toto boleh dibeli pada harga RM30 sedangkan di Rantau Panjang sekitar RM40," katanya.(kosmo)

Filem Mission Impossible duduki No.1

Posted: 26 Dec 2011 04:57 PM PST

SALAH satu adegan yang terdapat dalam filem Mission Impossible: Ghost Protocol lakonan Tom Cruise (kiri).LOS ANGELES - Filem terbaharu lakonan Tom Cruise mengungguli carta box-office pada hujung minggu musim cuti Krismas.

Anggaran kutipan oleh pihak studio kelmarin, filem Mission Impossible: Ghost Protocol lakonan Cruise menduduki tangga No.1 dengan mengutip kutipan tiket sebanyak AS$26.5 juta (RM83.6 juta) melebihi kutipan pada minggu pertama tayangannya.

Filem Sherlock Holmes: A Game of Shadows menduduki tangga kedua pada minggu kedua tayangan dengan kutipan sebanyak AS$17.8 juta (RM56.2 juta).

Filem animasi Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked berada pada kedudukan ketiga dengan menjana kutipan tiket sebanyak AS$13.3 juta (RM41.9 juta).

Penampilan artis baharu yang berpotensi gagal menarik perhatian penonton apabila filem lakonan David Fincher dan Daniel Craig, The Girl with the Dragon Tattoo hanya berada pada kedudukan keempat.

Filem tersebut mengutip sebanyak AS$13 juta (RM41 juta).

Filem arahan Steven Spielberg, The Adventures of Tintin berada pada kedudukan kelima dengan mengutip sebanyak AS$9.1 juta (RM28.7 juta).

Berada pada kedudukan keenam ialah filem lakonan Cameron Crowe dan Matt Damon, We Bought a Zoo yang telah mengutip sebanyak AS$7.8 juta (RM24.6 juta). - AP

No comments: